31.5.10

Witte was

Hang je toch het liefst zo op? Wellicht dat ik bij mooi weer ook weer eens een lijntje span.

29.5.10

De nieuwe lamp



is binnen! De Artemide Tolomeo Decentrata, kap 24 cm. Plus wat foto's van den huiskamer.

Doelen voor 2010:
- muren wit verven (zowel boven als beneden)
- nieuwe deuren met omlijsting + hoge plinten
- witte gordijnen (linnen?)
- de tuin

We gaan dan ook niet op vakantie, but it's worth it.

27.5.10

Tijd voor zomerse spulletjes


Status van de tuin...

Mijn mok


Zoals jullie weten hecht ik me nogal aan bepaalde spullen, vaak hoe lelijker hoe beter. Deze rose gebloemde mok gaat al flink wat jaartjes mee (heb er twee) en ja, ik ben er blij mee.

Mini moestuin?


Ik zie bij steeds meer mensen potjes met kruiden in de vensterbank, een mini-kasje in de woonkamer, bakken met tomaat en sla in de tuin. De (mini)moestuin lijkt een ware hype.

Heb jij een moestuin of ben je op welke manier dan ook aan de kweek? Mail je mini moestuin foto naar mail@smulweb.nl voor de Moestuin Foto Special.

Info en voorbeeld vind je hier >>>

24.5.10

Buitenkussens

Maken van tafelzeil. Overal en nergens kom je rollen plastic tegen die dienen als tafelkleed (Kitsch Kitschen, Turkse winkeltjes, etc.). Gebruik ze om kussens voor buiten mee te bekleden.

21.5.10

Annie M.G. Schmidt-week 2010

Van woensdag 19 mei tot en met zondag 30 mei 2010 vindt de achtste editie van de Annie M.G. Schmidt-week plaats. Deze jaarlijkse feestweek rondom de geboortedag van Annie M.G. Schmidt heeft als thema Pluk van de Petteflet.

Maar liefst tien dagen lang staan de boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp in de boekhandel, in bibliotheken, op basisscholen en kinderdagverblijven in de schijnwerpers. In het bijzonder de vernieuwde editie van Pluk van de Petteflet met maar liefst 30 nieuwe illustraties van Fiep Westendorp, die nog nooit eerder in boekvorm zijn verschenen. Wat een feest!

18.5.10

Fun stuff




Van Daytrip Society. Grappige site met veel leuke spulletjes.

Mooie plaatjes








Geschoten tijdens een fijne boswandeling op een doordeweekse maandagavond.

De peperplant

Zit je tot ver over je oren in de stress? Watch this peperplant grow! Via, via kwam ik terecht op de blog over het wel en weer van een peperplant. Dagelijkse updates en een loeispannende livestream. Word dit een trend? Meer en meer mensen gaan aan de kweek in hun vensterbank.

16.5.10

De gang - the result


Nu nog op zoek naar wasmanden die op de wasmachine en droger kunnen staan, een lampje, een nieuwe mat en finito! Uiteindelijk nieuwe tegels op vloer en wand maar dat is voor later.

Vacuum pot coffee brewer







Vandaag op een bijzondere manier koffie leren zetten, of eigenlijk een live demonstratie gehad. Het duurt even maar dan heb je ook een glasheldere bak. Een mooi apparaat 'voor erbij', op zondag met een krantje als je alle tijd hebt.

Eindelijk!


De Lamp Flower Large prijkt op de vensterbank.

10.5.10

Toon

Op 22 april was het precies tien jaar geleden dat Toon Hermans overleed. Ter nagedachtenis aan deze populaire levenskunstenaar heeft TNT Post een postzegelboekje samengesteld met negen bijzondere postzegels en Toons levensverhaal. Het boekje bevat bovendien een aantal karakteristieke foto’s en uitspraken. Een mooi aandenken voor verzamelaars en fans!

7.5.10

Ralph Lauren home


Heb nog even gekeken naar de Ralph Lauren home collectie en vond het toch een tikkeltje tegen vallen. Veel rieten stoelen en dergelijke? Vreemd. En erg veel navy blauw. Nu ben ik dol op blauw, maar in het interieur toch minder, zo blijkt. Bovenstaand bordje en stoel vond ik wel mooi.

Witte keuken


Omdat meer en meer mensen met het hardnekkige witverf-virus besmet raken.

Ralph Lauren interieur


Ralph Lauren opent een restaurant in hartje Parijs. Poepchique en goed kak: prachtig. Tijd om weer eens naar Parijs te gaan (wanneer is dat het niet eigenlijk?).

Louis Vuitton modellen zonder make-up

Plaatje kan heel erg vergroot worden.

Trend: ver uit elkaar staande ogen, alien-shaped gezicht en kleine imperfecties hier en daar. Een ferme neus of flappers zijn niet langer een probleem. Graatjemager is naar zo blijkt toch nog het stilo. Dat zal naar mijn mening, zolang er nog een overdaad aan voedsel is niet veranderen. Immers, het ideaalbeeld is altijd datgene wat in principe het lastigst te bereiken is. Vroeger waren enkel arbeiders die op het land werkten bruin en was de adel om zich te onderscheiden daarom zo wit mogelijk. Rubensvrouwen waren een schoonheidsideaal daar niet iedereen zich kon laven aan overvloedig eten. Dat is nu anders. Helaas?

6.5.10

Een droom

Met mijn zus Loes een winkeltje (Koekjes & Boekjes) beginnen. De Bakkerswinkel in Amsterdam (met nu ook een taartenwinkel!, zie foto) geeft alvast het goede voorbeeld... Ooit wordt deze droom werkelijkheid.