20.10.09

Olijven-knoflooktapenade

Een heerlijke, knoflookrijke tapenade, onlangs geleerd bij kookschool Keizer Culinair in Amsterdam. Je kunt onderstaande hoeveelheden ook x 4 doen, dan heb je een flinke portie.

Wat heb je nodig?

  • ½ ciabatta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 50 g groene olijven
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 el olijfolie

Zo ga je te werk:
Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 cm en smeer alle plakjes aan een kant in met olijfolie. Leg de plakjes op een bakplaat en schuif ze 8 minuten in een oven van 200ºC. Als je zoute kappers gebruikt moet je er eerst het zout even afspoelen in een zeef. Pel en hak de knoflook grof. Doe de knoflook, kappertjes en olijfolie in een maatbeker en pureer tot een fijne massa. Hak de olijven en de tomaten met een mes tot een fijne massa (geen puree) en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel olijfolie. Serveer op de crostini.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen