14.10.10

Lief receptje: oma's appelmoes


Ingrediënten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kg goudreinetten
- 100 g suiker
- 1 flinke theelepel kaneel

Voorbereiding
Vul een schaal met water en roer er het citroensap door. Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin. Of héél snel schillen, dat kan ook.

Bereidingswijze
Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.
Serveertips

Laat een scheutje calvados meekoken en serveer de appelmoes warm met een dotje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen