23.8.13

Veranda

Heb je een glazen pui, maar kan je de deuren onmogelijk openzetten tijdens een regenbui? Regent je vloer nat en voel jij je toch opgesloten in je huis? Ben je op zoek naar een prettige overgang tussen binnen en buiten? Of mist je woning karakter en kan het wel een oppepper gebruiken? Een veranda is de oplossing.

 


 

5 voordelen

  • Een veranda geeft je huis, mits goed uitgevoerd, sfeer.
  • Je hebt een fijne plek aan je huis waar je bijvoorbeeld ’s avonds of in de herfst beschut kan zitten.
  • Het is een goede manier om je deuren open te kunnen zetten zelfs als het regent. Hoe lekker en sfeervol zal dat zijn!
  • Maar een veranda kan ook de zon buiten houden. Met begroeiing als druivenranken of blauwe regen vormt je veranda in de zomer een goede zonwering.
  • Een veranda is echt een verlengstuk van je huis.

Hoe

Het bouwen van een veranda is geen ingewikkelde klus. Bovendien zijn de kosten te overzien. En geef je je huis toch een hele nieuwe uitstraling.
Er zijn verschillende manieren om je veranda te laten bouwen. Laat een veranda op maat maken. Of doe het zelf. In hout bijvoorbeeld. In staal is het doe-het-zelven minder eenvoudig. Maar je kan de constructie veel eleganter en ranker houden.
Diverse prefab-modellen zijn, heel makkelijk, gewoon te koop. In alle soorten en maten. Oriënteer je eens via Google of er iets tussenzit dat je aanspreekt. Maar let op! Met een kant-en-klaar model loop je het risico dat je veranda niet past bij je woning. Zo doet je veranda afbreuk en dat is niet de bedoeling! Als je geluk hebt tik je in een zaak met tweede hands bouwmaterialen of via Markplaats een oud systeem op de kop. Prachtig als dit in dezelfde stijl van je woning is!

Tips & valkuilen

  • Bekijk de stijl van je huis eens goed. Sluit de stijl van je veranda hierop aan. Zorg ervoor dat de aanbouw één geheel vormt met je huis. En met je tuin. Want de veranda is niet alleen een verlengstuk van je huis. Maar ook de overgang naar je tuin.
Sluit ook in materiaal- en kleurgebruik aan op je bestaande huis. Door een goeie lik verf kan je je veranda en woning ook één geheel laten vormen.
  • Laat de veranda geen huis-op-zich worden. Vaak zie je hoe een enorme veranda alle aandacht opeist. De overkapping wordt bijna een woonkamer op zich. Zo doe je afbreuk aan je huis. Zoek niet alleen een balans in uitstraling. Maar ook een evenwicht in afmeting.
  • Let goed op de lichtinval in huis. Het is niet de bedoeling dat je na plaatsing van je veranda binnen in het donker zit!
Bron: showhome.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten