29.12.10

Joe naar de grote kamer

Dag kamertje!



Direct vrijwillig proefslapen op de grond in de nieuwe kamer:

24.12.10

Kleurige schilderijen

Nog zo'n leuke webshop gevonden met o.a. heel veel vrolijke posters. Mooi in een witte grote lijst met passe partout.

Een selectie:
Ingela Peterson Arrhenius, formaat 50 x70 cm, 19,95:






Meer over de Zweedse Ingela P. Arrhenius >>


Alain Grée, formaat 40 x 60 cm, 16,95:



Allemaal hier te koop bij PSikhouvanjou >>

23.12.10

Schildering op hout

Leuk idee om een andere ondergrond dan canvas te gebruiken, een plak hout. Ook de afbeelding zelf vind ik leuk. Deze vond ik op thedoeorthedeer.blogspot.com/ >>

Bengels en Boefjes

Opbergmand 'garage' voor de boysroom.

Twee dagen later: hij is er! Spannend, thuis uitpakken.

Gekocht via de website van Boys & Bengels, pardon Bengels en Boefjes in Laren. Ben nog steeds niet in de winkel zelve geweest maar ze hebben ook een gevaarlijk leuke webshop >>

18.12.10

Kerstkado

Van mijn werk, BIZAR!

17.12.10

Alles bijelkaar

Heb je, net als ik, een tik met paddenstoelen (of wat dan ook) zet ze dan allemaal bij elkaar om het overzichtelijk te houden.

Eierdopje

Zie ook vooral het kleine vogeltje dat de wacht houdt :), ik zeg: officieel guitig.
Hier verkrijgbaar in meerdere kleuren.

16.12.10

Stem op mijn foto

Doe mee met je mooiste aankoop van bijzondermooi.nl of stem op mijn geliefde Flower Lamp >> Gewoon even 'Ik vind dit leuk' bij aanvinken bij bovenstaande link en ik ben je dankbaar. Enorm dankbaar!

Kerstboom birds



Prachtig, ik wil ze! Te koop bij bijzondermooi.nl >>

14.12.10

Bedjes en toebehoren

Bij onze Zweedse vrinden:





Kerstboom kerstkoekjes


Wat heb je nodig?
250 gram bloem - 1/2 zakje bakpoeder - 125 gram zachte boter - 2 eidooiers - 75 gram poedersuiker - geraspte schil van 1 sinaasappel - 50 ml sinaasappelsap - mespunt zout - 1 zakje witte glazuur (Baukje of Oetker) - zilveren balletjes (Baukje of Oetker)
Hulpmiddelen

Zo ga je te werk:
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en zeven. Met de overige ingredienten (behalve het glazuur) door elkaar mengen. In plasticfolie wikkelen en half uurtje in de koelkast laten rusten.
Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg uitrollen tot 1/2 cm. en met kerstboomuitsteker (een andere kan natuurlijk ook) mooie figuurtjes maken. 8 minuten bakken in het midden van de oven. Koekjes laten afkoelen. Versieren met glazuur en zilveren balletjes.

Hang ze in de boom met een lintje.

13.12.10

Binnenkort aan de slag

Met de boysroom. Twee muurtjes verven en Joe's bed verhuizen is de eerste stap.



Leuk, voor beide een klein stoeltje met eigen kussentje. Simpel idee maar je moet er maar opkomen. Muursticker vond ik ook op Deen.nl, heb gemaild om de maat want hij moet wel groot zijn.

Waxineglaasjes


Deze set van prachtige waxineglaasjes van het Deense merk House Doctor brengen meteen weer sfeer in huis. Ieder glaasje is voorzien van een sierlijke print in goudkleur. Te koop bij Deens.nl >> (leuke site om rond te snuffelen).

8.12.10

HEMA mini kerst winkeltje geopend

Afgelopen dinsdag 7 december om 9.30 uur is de nieuwste én kleinste HEMA winkel geopend op de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam. De winkel heeft een gevarieerd aanbod aan HEMA kerstproducten.



‘Klanten kunnen bij de HEMA kerstwinkel terecht voor spullen om je huis mee te versieren voor een knus kerstfeest en natuurlijk leuke cadeaus voor onder de kerstboom. Van boomdecoratie, tafelversiering, kaarsen, servies tot allerlei zoete lekkernijen’, vertelt initiatiefnemer Joëlle Wehkamp, styliste bij HEMA. ‘En dat allemaal gepresenteerd op een verrassende manier; die toch echt HEMA is.’ Het winkeltje is open t/m 31 december.

Ineke Goes

Maakt fijne illustraties:




Meer op de leuke site van Ineke Goes >>

6.12.10

Krans inspiratie

Dit jaar geen officiële kransmaakdag te Baarn, maar uiteraard kun je wel zelf aan de slag. Populair dit jaar zijn de strik onderin en de sneeuwlaag:








Vorderingen




Na weken in de zooi te hebben gezeten, is er gister eindelijk flink opgeruimd. Boekenkastje weer ingericht, heerlijk. Eén deur is nu gelakt en af, de rest volgt spoedig. Ohja en de schouw moet ook nog. Nu Sint voorbij is kunnen we het huis kerst-klaar maken.